Sună-ne!  0720682903

Electrician Bucuresti

electrician Bucuresti

Ce servicii oferă un electrician în București?

Un electrician poate oferi o gamă largă de servicii, adaptate nevoilor clienților, fie că vorbim de locuințe, birouri sau spații industriale. Iată câteva dintre cele mai comune servicii:

 1. Instalații electrice
  Fie în clădiri noi, fie ca parte a renovărilor, un electrician poate realiza de la 0, reface și completa (modifica) instalația electrică. Lucrările pot varia, de la instalarea sau schimbarea cablurilor, prizelor și întrerupătoarelor, la schimbarea tabloului electric.

 2. Repararea instalațiilor electrice
  Un electrician poate diagnostica și repara problemele apărute în instalațiile electrice existente, cum ar fi întreruperile de curent, scurtcircuitările sau alte defecțiuni.

 3. Suplimentare circuite
  Acest serviciu poate include înlocuirea panourilor electrice vechi, mărirea capacității electrice a imobilului, sau actualizarea sistemului pentru a corespunde cu standardele actuale de siguranță.

 4. Instalarea și întreținerea iluminatului
  De la montarea simplă a corpurilor de iluminat la proiectarea și instalarea unor sisteme de iluminat complexe și eficiente energetic. Serviciile includ și montarea benzilor LED.

 5. Verificare instalație electrică
  Inspectarea și testarea regulată a instalațiilor pentru a se asigura că sunt în conformitate cu normele de siguranță. Acest lucru poate include verificarea dispozitivelor de protecție (siguranțelor electrice).

 6. Verificari PRAM
  Un serviciu crucial oferit de firme autorizate ANRE, indispensabil atât pentru siguranța instalațiilor electrice, cât și pentru conformitatea legală. Acest serviciu include mai multe aspecte cheie:
  • Pentru Spații Comerciale
   Legislația impune ca toate spațiile comerciale să aibă un buletin PRAM actualizat la dosar, pentru a se asigura că sunt în conformitate cu standardele de siguranță. Verificarea regulată a PRAM este nu doar o cerință legală, dar și o garanție că instalațiile electrice sunt sigure și funcționează corect.

  • Instalarea Panourilor Fotovoltaice
   Pentru cei care doresc să instaleze panouri fotovoltaice, un buletin PRAM actualizat este adesea necesar. Acesta asigură că instalația existentă este pregătită corespunzător pentru integrarea noii tehnologii.

  • Locuințe Individuale (Case)
   Pentru proprietarii de case, este vitală măsurarea prizei de pământ. Aceasta este o componentă cheie a sistemului de protecție electrică, și valoarea ei conformă este imperativă pentru a preveni accidentele.

 7. Intervenții de urgență
  Acest serviciu se referă la situații critice, cum ar fi penele de curent sau problemele electrice care prezintă riscuri imediate (scurtcircuit, topire cabluri, deconectare siguranțe)

 8. Consultanță si proiectare
  Pentru orice proiect un electrician oferă consultanță și asistență în proiectarea sistemelor electrice, asigurându-se că acestea sunt eficiente și corespund cerințelor specifice ale clientului.

Cum alegi cel mai bun electrician?

E esențial să lucrezi cu o firmă autorizată pentru că asta e o garanție că sunt respectate standardele de siguranță, lucrările se efectuează în baza unui contract.

Autorizarea se face la ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Energie) și Electro Urban este autorizată ANRE.

Caută recomandări de la prieteni, familie sau colegi care au avut experiențe pozitive cu anumiți electricieni.

De asemenea, recenziile online pot fi o sursă valoroasă de informații despre calitatea serviciilor oferite.

Urmărește transparența costurilor. Un electrician de încredere va oferi o estimare clară și detaliată a costurilor înainte de a începe lucrul.

Evită pe cei care oferă prețuri neobișnuit de mici sau care nu sunt dispuși să ofere detalii despre costuri.

Un bun electrician va comunica clar, va răspunde la întrebările tale și va arăta profesionalism în toate aspectele muncii sale, de la punctualitate la curățenia locului de muncă după finalizarea lucrării.

Alege un electrician care este disponibil să lucreze conform programului tău și care poate răspunde rapid în caz de urgență.

Ce tarife practică electricienii în București?

Tarifele practicate de electricieni în București pot varia semnificativ în funcție de mai mulți factori, precum tipul de serviciu necesar, complexitatea lucrării, experiența și calificările electricianului.

Pentru a avea o idee generală despre structura de prețuri, ele pot fi de mai multe categorii:

 • Tarife pe oră sau pe zi: Mulți electricieni percep o taxă orară sau zilnică pentru serviciile lor. Tarifele orare pot varia în funcție de complexitatea și urgenta lucrării. Pentru lucrări mai mari, unii electricieni pot oferi o rată zilnică.

 • Tarife fixe pentru anumite servicii: Pentru servicii standard, cum ar fi instalarea unei prize noi, montarea unui corp de iluminat sau verificarea instalației electrice, unii electricieni pot avea tarife fixe.

 • Costuri pentru materiale: Pe lângă manoperă, costurile materialelor necesare sunt adesea adăugate la factura finală. Este important să discuți despre acest aspect înainte de începerea lucrărilor.

 • Tarife pentru servicii de urgență: Pentru serviciile solicitate în regim de urgență sau în afara orelor obișnuite de lucru (seara sau în weekend), tarifele pot fi mai ridicate.

 • Pachete pentru proiecte mari sau contracte de întreținere: Pentru proiecte de amploare sau contracte de întreținere pe termen lung, unii electricieni pot oferi pachete cu tarife reduse sau negociate.

Este important să obții o estimare detaliată și scrisă înainte de a angaja un electrician.

Aceasta ar trebui să includă desfășurarea lucrărilor, costurile pentru manoperă și materiale, precum și orice alte taxe sau costuri suplimentare.

De asemenea, este recomandabil să compari ofertele de la mai mulți electricieni pentru a obține cel mai bun raport calitate-preț.

Ce avantaje ai dacă lucrezi cu o firmă autorizata ANRE?

Lucrarea cu o firmă autorizată ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Energie) în România oferă mai multe avantaje semnificative, asigurând nu doar conformitatea cu standardele legale, dar și calitatea și siguranța lucrărilor electrice. Iată câteva dintre aceste avantaje:

 1. Siguranță și conformitate
  Firmele autorizate ANRE respectă strict normele de siguranță și standardele tehnice impuse de autorități. Aceasta reduce riscul de accidente și asigură că instalațiile electrice sunt conform normelor în vigoare.

 2. Profesionalism și expertiză
  Electricienii care lucrează în cadrul acestor firme sunt de obicei bine calificați și experimentați. Ei au cunoștințele și competențele necesare pentru a gestiona o gamă largă de situații electrice, de la instalări simple la probleme complexe.

 3. Utilizarea materialelor de calitate
  Firmele autorizate sunt mai predispuse să folosească materiale și echipamente de înaltă calitate, respectând standardele industriei.

 4. Servicii diverse și adaptabile
  Fiind bine echipate și cu personal calificat, aceste firme pot oferi o gamă largă de servicii, de la instalații electrice de bază până la soluții complexe și personalizate.

 5. Garanția lucrărilor
  Multe firme autorizate ANRE oferă garanții pentru serviciile prestate, asigurându-se că orice problemă care poate apărea după finalizarea lucrării va fi abordată corespunzător.

 6. Suport și consultanță
  Aceste firme pot oferi, de asemenea, consultanță și asistență tehnică, ajutând clienții să înțeleagă mai bine nevoile lor electrice și să ia decizii informate.

 7. Răspuns rapid în situații de urgență
  Firmele autorizate sunt adesea bine pregătite pentru a răspunde rapid în situații de urgență, cum ar fi penele de curent sau alte probleme electrice critice.

Cum verifici calificările unei firme de instalații electrice?

 1. Cere certificările și autorizațiile
  Întreabă firma direct pentru copii ale certificărilor și autorizațiilor lor. În România, firmele de instalații electrice ar trebui să aibă autorizații de la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE). Aceste documente confirmă că firma îndeplinește standardele și regulamentele necesare pentru a efectua lucrări electrice.

 2. Verifică înregistrarea la ANRE
  Poți verifica dacă firma este înregistrată și autorizată de ANRE prin accesarea site-ului oficial ANRE sau contactând autoritatea. ANRE menține o listă cu firmele autorizate, ceea ce facilitează verificarea.

 3. Caută recenzii și referințe
  Caută recenzii online sau cere referințe de la clienți anteriori. Recenziile și experiențele altor clienți pot oferi o imagine realistă a calității serviciilor oferite de firma respectivă.

 4. Consultă portofoliul de lucrări anterioare
  O firmă cu experiență va avea un portofoliu de lucrări anterioare. Acestea pot include proiecte similare cu cel pe care îl ai în vedere și pot oferi o perspectivă asupra competențelor și calității muncii lor.

 5. Evaluează comunicarea și serviciul pentru clienți
  Observă modul în care firma comunică și răspunde întrebărilor tale. O firmă profesională va fi transparentă, informativă și promptă în comunicarea cu potențialii clienți.

Ce garanții oferă firmele de instalații electrice pentru lucrări?

Garanțiile oferite pentru lucrările electrice executate sunt un element esențial pentru asigurarea calității și a satisfacției clientului. Iată câteva tipuri comune de garanții pe care le poți aștepta de la electricieni profesioniști:

 1. Garanția pentru manoperă
  Această garanție acoperă calitatea muncii efectuate de electricieni. Dacă apar defecțiuni sau probleme legate de manoperă într-o anumită perioadă după finalizarea lucrării, firma se angajează să remedieze aceste probleme fără costuri suplimentare pentru client. Durata acestei garanții poate varia, dar este adesea de 6 luni până la un an sau mai mult.

 2. Garanția pentru materiale
  Multe firme de materiale electrice oferă garanții. Aceste garanții sunt de obicei legate de calitatea și durabilitatea materialelor și acoperă defectele de fabricație. Durata garanției pentru materiale depinde de tipul acestora și de politica producătorului.

 3. Garanții pentru servicii specifice
  Pentru proiecte de anvergură sau sisteme complexe (cum ar fi instalații de automatizare a locuinței, sisteme de securitate, sau instalații fotovoltaice), firmele pot oferi garanții extinse care acoperă atât manopera, cât și materialele pe o perioadă mai îndelungată.

 4. Garanții legale
  Pe lângă garanțiile oferite de firmă, există și garanții legale impuse de legislația locală, care asigură un nivel de bază de protecție pentru consumatori.

Există servicii de mentenanță electrică?

Da, există servicii de mentenanță electrică, și acestea sunt cruciale pentru menținerea siguranței și eficienței instalațiilor electrice, fie că este vorba de locuințe, spații comerciale sau industriale. Serviciile de mentenanță electrică includ o gamă largă de activități, cum ar fi:

 1. Inspecția periodică a instalațiilor electrice
  Aceasta include verificarea stării cablurilor, prizelor, întrerupătoarelor, panourilor electrice și a altor componente. Scopul este de a identifica și remedia orice uzură, deteriorare sau probleme potențiale înainte să devină serioase.

 2. Testarea și măsurarea performanței
  Electricienii folosesc diverse instrumente pentru a măsura eficiența și performanța sistemelor electrice, cum ar fi rezistența izolației, continuitatea circuitelor și nivelul de încărcare.

 3. Actualizarea și îmbunătățirea sistemului
  În cazul sistemelor electrice vechi sau degradate, mentenanța poate include recomandări și îmbunătățiri pentru a crește nivelul de siguranță și eficiență.

 4. Identificarea și remedierea problemelor
  Diagnosticarea și remedierea rapidă a oricăror probleme care pot apărea, cum ar fi întreruperi de curent, scurtcircuite sau alte defecțiuni electrice.

 5. Consiliere și consultanță
  Electricianul îți poate oferi sfaturi și recomandări privind utilizarea eficientă a energiei și implementarea de măsuri de siguranță.

Cum poți programa o lucrare pentru instalația electrică?

Pentru a programa o lucrare pentru instalația ta electrică, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

 1. Identifică nevoia
  Înainte de a contacta un electrician, este bine să ai o idee clară despre ce fel de lucrare este necesară. Acest lucru poate include reparații, aparataje sau circuite noi sau verificări de rutină.

 2. Caută Electricieni calificați
  Alege electricieni sau firme de instalații electrice care sunt calificați și autorizați. Poți căuta online, cere recomandări de la prieteni sau familie.

 3. Solicită estimări
  Contactează mai mulți electricieni și solicită o estimare pentru lucrarea necesară. Este important să obții mai multe oferte pentru a compara prețurile și serviciile.

 4. Stabilește detalii
  Discută cu electricianul ales detaliile lucrării, inclusiv natura problemei, materialele necesare, durata estimată a lucrării și costul total.

 5. Programarea lucrării
  Odată ce ai ales electricianul și ai acceptat estimarea, stabilește o dată și o oră pentru începerea lucrării. Asigură-te că programul este convenabil pentru ambele părți.

 6. Pregătirea locului de lucru
  Înainte de sosirea electricianului, pregătește locul de lucru dacă este necesar. Acest lucru poate include mutarea mobilierului, asigurarea accesului la panoul electric, sau alte pregătiri.

 7. Confirmare și comunicare
  Menține o comunicare deschisă cu electricianul. Este util să confirmi programarea cu o zi înainte și să fii disponibil pentru a răspunde la eventuale întrebări sau clarificări.

De ce să alegi serviciile Electro Urban?

În primul rând, suntem o firmă autorizată ANRE si licențiată IGPR, deci îți putem oferi o gamă largă de servicii electrice, garantând profesionalism și conformitate cu standardele legale.

Ne angajăm să folosim numai materiale de înaltă calitate și să urmăm cele mai bune practici din domeniu, asigurându-ne astfel că fiecare proiect este realizat la cele mai înalte standarde.

Echipa noastră de profesioniști nu doar că respectă normele în vigoare, dar este și permanent actualizată cu ultimele tehnologii din domeniu. Acest lucru ne permite să îți recomandăm soluții eficiente și personalizate pentru nevoile tale specifice.

Satisfacția ta este prioritatea noastră. Acest angajament este reflectat în recenziile pozitive pe care le-am acumulat și în portofoliul nostru variat, care cuprinde numeroase proiecte diverse.

Apasă pe butonul de contact de mai jos și spune-ne mai multe despre proiectul tău. Suntem pregătiți să colaborăm cu tine pentru a duce la bun sfârșit lucrarea dorită!

Contactează-ne!Arrow down white right